Vad är podcasting?

I slutet av 2005 utsåg Business Week Podcasting till en av dom bästa idéerna 2005. Podcasting är den engelska termen för en teknologi som handlar om att enkelt producera, distribuera och konsumera mediefiler genom ett prenumerationsförfarande. Än så länge dominerar ljud i form av mp3-filer, men video och andra dokument blir allt populärare. I svenska språket används även begreppen podradio, podsändning, poddning för ungefär samma sak. För en grundligare introduktion, översikt och histora hänvisar vi till uppslagsorden podsändning (i svenska) respektive podcasting (i engelska) Wikipedia.

Om du vill få tag i fler podsändningar än QritiQ finns det många kataloger, exempelvis Podradio.nu (svensk) och Podcast Alley (engelsk).

Det här inlägget postades i FAQ. Bokmärk permalänken.