QritiQ 014: Om wiki

– Lyssna direkt (fler val nedan)

Från början var det meningen att vi skulle qritisera The New PR wiki, men eftersom fenomenet wiki är så stort och alla qritiqer inte hade spanat in objektet i fråga så blev konversationen bredare. Alltså knyter vi också an till BAT:s rapport Skall annonsörerna frukta sociala medier? (som fokuserar Wikipedia). Efter vårt samtal har Richard startat ett experiment med en kurswiki för polska MBA-studenter.

 • 00:00 Välkommen
 • 00:35 Konversationen igång

Hör av dig med dina kommentarer och förslag. Enkelt genom att ringa 08-559 21 689, mejla qritiq@gmail.com eller kommentera här på bloggplatsen.

Ladda ner Win/Mac: höger/ctrl -klick + "Spara/Hämta".
Spela in en ljudkommentar genom att spela in direkt.
Prenumerera RSS-länk (se FAQ) eller klicka på iTunes 1-klick.

Det här inlägget postades i Podcast. Bokmärk permalänken.

2 svar på QritiQ 014: Om wiki

 1. Joel skriver:

  Hej!
  Jag letade efter podcasts på temat filosofi på podradio.nu och fann förutom SR P1 Filosofiska rummet även denna podcast. Är inte särskilt intresserad av marknadsföring (tror jag) utan snarare psykologi, filosofi och teknik. Ville bara säga att det är trevligt att lyssna på er även för en sådan som mig! Detta är första gången jag kommer i kontakt med podcasts, i annan form än från sveriges radio.
  Jag håller på att bygga ett forum för filosofi/psykologi och har nu blivit inspirerad av podradiotekniken genom er. Jag funderar på om jag i anslutning till det forumet varje vecka skulle anordna amatörfilosofiska samtal mellan kanske 4st forummedlemmar, m h a skype, på givna teman. Det verkar vara ett intressant sätt att bredda och utveckla en forumgemenskap som normalt bara består av en massa diskussioner i trådform.
  Snabba förslag till er:
  1. Var noga med ljudnivån hos deltagarna. Det blir snäppet för amatörmässigt när det strular alltför mycket. Tågljudet i ett av avsnitten hade med inte jättesvåra medel kunnat filtreras bort.
  2. Panorera de olika deltagarna lite grand i stereo? Då hänger man kanske bättre med i vem som säger vad. Stickan och Richard hör man tydlig skillnad på men det är värre när ni är fyra stycken.

 2. Richard Gatarski skriver:

  Joel, din idé med filosofiska samtal i podformat låter jättebra. Kör på!
  När det gäller dina snabba förslag tackar vi för dom. Tyvärr är budgeten (låg) och tekniken (Skype) i vägen. Vi vill göra ett lågkostnads och lättproducerat QritiQ (åtminstone just nu). Vi har rätt mycket annat att göra och all efterproduktion tar tid som vi inte har. Det hindrar inte att vi efter varje avsnitt pratar om hur vi skall försöka förbättra inspelningen till nästa gång. Att panorera deltagarna är en dröm (som Skype inte medger). Nivåerna kan vi i viss mån efterjustera även om vi som regel inte hinner med det.

Kommentarer är stängda.